ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                        

 


Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας «Η ΑΡΔΑΣΣΑ» σας προσκαλεί  στην παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Ποντιακού Παραμυθιού «Ο παθός μαθός» της συγγραφέως Τσοκτουρίδου Παρθένας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12.00 π.μ. στην αίθουσα του Π.Μ.Σ. Άρδασσας.
 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού ποντιακού παραμυθιού "Ο παθός μαθός" της Παρθένας Τσοκτουρίδου το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολ/δας

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δρεπάνου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού ποντιακού παραμυθιού «Ο παθός μαθός» της Παρθένας Τσοκτουρίδου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου έναντι της εκκλησίας.

 

                                                 

Κρατεί καλά η ποντιακή παράδοση στο Δρέπανο Κοζάνης

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δρέπανο Κοζάνης η παρουσίαση του εκπαιδευτικού παραμυθιού «Ο παθός μαθός» της συγγραφέως Παρθένας Τσοκτουρίδου στις 11.00 π.μ. στον χώρο του Πολιτιστικού κέντρου.

Η συγγραφέας δήλωσε ικανοποιημένη από τη συμμετοχή του κόσμου και διατύπωσε την έκπληξή της για το ότι κρατεί καλά η ποντιακή παράδοση στο Δρέπανο Κοζάνης εφόσον τραγουδήθηκαν παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια από τη νεολαία της Κοινότητας κατά την ώρα της βιβλιοπαρουσίασης.

Συνεχάρη την νεαρή Ιωάννα Στεφανίδου, η οποία την προλόγισε με το βιογραφικό της, όπως επίσης και τον λυράρη Κωστή Γεωργιάδη, ο οποίος έπαιξε πολύ εξαιρετική λύρα, καθώς και τον εξαίσιο τραγουδοποιό Γιάννη Σαπανίδη που συνόδεψε με πανέμορφα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια.

Η συγγραφέας επαίνεσε την προσπάθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου να διατηρήσει την ποντιακή παράδοση μέσω της ποντιακής της διαλέκτου και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Περικλή Σαντετσίδη για την όλη φιλότιμη δραστηριότητά του να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης αμέσως μετά την πρότασή της.

Η συγγραφέας ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην βιβλιοπαρουσίαση και ευχήθηκε στους νέους να είναι πλέον αυτοί οι μελλοντικοί συνεχιστές της ποντιακής παράδοσης.

Σημειωτέον ότι είναι η τρίτη βιβλιοπαρουσίαση του εν λόγω παραμυθιού  που πραγματοποιήθηκε μέσα στον μήνα Οκτώβριο και σημείωσε επιτυχία όπως και στην Άρδασσα Εορδαίας και στην Πτολεμαϊδα.

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας «ΜΕΣΝΑ» και ο Σύλλογος Ποντίων και Μικρασιατών «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Ποντιακού Παραμυθιού «Ο παθός μαθός» της Παρθένας Τσοκτουρίδου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6.00΄μ.μ. στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άρνισσας.

 

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων

 

                                         

Με επιτυχία στέφθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του εκπαιδευτικού ποντιακού παραμυθιού «Ο παθός μαθός» της Παρθένας Τσοκτουρίδου στο Πνευματικό Κέντρο της Άρνισσας Εδέσσης που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Άρνισσας «ΜΕΣΝΑ» και τον Σύλλογο Ποντίων και Μικρασιατών «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6.00΄μ.μ. όπως ήταν προγραμματισμένη.

Το βιογραφικό της συγγραφέως παρουσίασε στο κοινό η πολυτάλαντη στα πολιτιστικά Μελλιώ Παπαδοπούλου. 

Ας σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε θερμή και ενθουσιώδης και στο τέλος της παρουσίασης η μικρή Ναταλία Σιδερά (κόρη του γνωστού μουσικού Γρηγόρη) πρόσφερε λουλούδια στη συγγραφέα, η οποία συγκινημένη τις έδωσε τις ευχές της, ενημερώνοντάς την ταυτόχρονα πως η μητέρα της Βούλα Σιαπανίδου όταν ήταν μικρή, υπήρξε μαθήτριά της στα Αγγλικά και στο θέατρο.

Η συγγραφέας επίσης διαβεβαίωσε τους δυο συλλόγους πως είναι διαθέσιμη για οποιαδήποτε εκδήλωση την καλέσουν να συμμετέχει και η βραδιά έκλεισε με χαμόγελα βαθιάς ικανοποίησης για το θετικό αποτέλεσμα της παρουσίασης.

 

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού ποντιακού παραμυθιού "Ο παθός μαθός" της Παρθένας Τσοκτουρίδου 

στη Λέσχη Πολιτισμού Λεβαίας Φλώρινας από τον Σύλλογο Γυναικών

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΔΙΓΕΝΗΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ "

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

 

ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

 

"Ο ΠΑΘΟΣ ΜΑΘΟΣ" 

 

ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑΣ 

 

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

 

ΚΑΙ ΩΡΑ 16:30 Μ.Μ. 

 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 

 

ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ !!!!

Φωτοστιγμιότυπα από την βιβλιοπαρουσίαση "Ο παθός μαθός" στην Πεντάβρυσο Εορδαίας

Την Κυριακή 11/2/2018, ώρα 7.00μ.μ. στο καφέ "Το αντάμωμα", Π.Ράλλη και Ελ.Βενιζέλου 1 (Περιβολάκι) Νίκαια από τις εκδόσεις "Εντύποις" πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια Αττικής με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση των συλλογικών ποιητικών τόμων "Ποιητικές συμπλεύσεις 1. Δέκα φτερά" & "Ποιητικές συμπλεύσεις 2: Δείπνο ποιητών". (Δημιουργοί ποιητές:Ε.Αρτεμίου Φωτιάδου, Β.Βαλαχάς, Βαγ.Γεργατσούλης, Βασ.Γεργατσούλης, Γ.Δελιόπουλος, Γ.Δεμπερδεμίδου, Ξ.Ζαχοπούλου, Τ.Κωτσιοπούλου, Φ.Μανδρατζή-Ψιρολιόλου, Αθανάσιος Μαρκουλής, Μ.Μαυρολέων, Δ.Μπουκόνης, Μ.Νικολάου, Μ.Πανούτσου, Δ.Παπακωνσταντίνου, Ε.Σουλτάτη, Κ.Σώκος, Α.Τηλιακού, Ο.Τσικαρδάνη, Π.Τσορού, Π.Τσοκτουρίδου, Κ.Χ"Παναγιωτίδης)
Παρουσίασαν οι Τζούλια Πουλημενάκου και Μανόλης Μαυρολέων, που μίλησαν για τα βιβλία, καθώς και οι κυρίες Καλλιόπη Βελόνια και Όλγα Μουργελά, που απήγγειλαν ποιήματα.

 

(φωτοπαρουσίαση: Βασίλης Γεργατσούλης)