Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Χορευτικών και Μουσικών Συγκροτημάτων που διοργάνωσε στις 14 και 15 Μαΐου 2016 ο οργανισμός «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με γενική διεύθυνση του αρχιμουσικού και διευθυντή ωδείων Χρήστου Τορούνογλου.

 

Το φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. 

 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ βραβεύτηκαν για την προσφορά τους από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας Πέτρος Πετρακάκης, από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ο πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, ποιητής – ζωγράφος,  Δημήτρης Μπουκόνης, η καθηγήτρια του Α.Π.Θ. και πρόεδρος της Ε.Λ.Β.Ε. Άννα Φαχαντίδου, ο έφορος της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος, ποιητής – συγγραφέας Πάρης Βορεόπουλος και ο ιδρυτής του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Βάβδου Χαλκιδικής, ποιητής Πασχάλης Ταταρίδης.

Από τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος βραβεύτηκαν ο γενικός διευθυντής του φεστιβάλ Χρήστος Τορούνογλου και η διευθύντρια του Θεσπρωτικού Ωδείου και παρουσιάστρια της εκδήλωσης Νικόλ Μυσκέτα.

 

Επίσης η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ βράβευσε την λογοτέχνιδα Παρθένα Τσοκτουρίδου, τον λογοτέχνη Νικόλαο Βερβερίδη και τον ηθοποιό Πόλυ Καρακασίδη.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν ο Κυριάκος Κερανόπουλος και η Νικόλ Μυσκέτα, στην όλη δε διοργάνωση συμμετείχε και η Αμφικτυονία Ελληνισμού.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλώ όλους, φίλοι μου, στην εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερακαριού του Ν.Κιλκίς προς τιμή της γιορτής της μητέρας την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 12.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Η ομιλία μου θα γίνει στην Ποντιακή με σκοπό την διάσωση και τη διαιώνιση της διαλέκτου απανταχού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων στην Ποντιακή διάλεκτο καθώς και επίσημη δεξίωση με εδέσματα και ποντιακούς χορούς με τραγούδια.

 

Σας φιλώ με αγάπη και σας περιμένω
Π.Τσοκτουρίδου