Βιογραφικό 8ετίας 1994-2002

 

 Γεννήθηκα στην Πτολ/δα του Ν. Κοζάνης το 1963 και είμαι κάτοικος των Κομνηνών Εορδαίας. 

          Το 1994 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο «Οι πατρογονικές ρίζες των Κομνηνιωτών», ιστορικό-λαογραφικό, εκδόσεις «Δίπτυχο», το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρκετοί ήταν οι φοιτητές που έκαναν τις εργασίες τους βασισμένοι σ’ αυτό το βιβλίο, με σύσταση των καθηγητών του Πανεπιστημίου τους. Εκείνη τη χρονιά παρακολουθούσα ταυτόχρονα σεμινάρια MS-DOS κάνοντας τα πρώτα μου βήματα στην μάθηση της πληροφορικής. Μου ζητήθηκε επίσης από τον σκηνοθέτη Γ. Σιαπανίδη να γράψω μια θεατρική διασκευή για κουκλοθέατρο, το οποίο με τον τίτλο «Αίσωπε αγαπητέ» παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

        Από το 1995-1999 παρακολούθησα σεμινάρια πληροφορικής και έμαθα όλα τα προγράμματα των Windows. Επίσης, Το κουκλοθέατρο " Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι" - 'Εμμετρη διασκευή μου - παίχτηκε από την δασκάλα Κούλα Τσογγίδου σε σκηνοθεσία και μουσική επένδυση δική της στο Αμφιθέατρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαϊδας τον Μάϊο του 1995 με τη συμβολή των δασκάλων και των γονέων.

        Από  1996-1999 ασχολήθηκα με την έρευνα, τη μελέτη, τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή της ιστορίας του Δήμου Βερμίου.

       Το 2000 εισχώρησα στην Θεατρική ομάδα Πτολ/δας «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ». Παρακολούθησα το Σεμινάριο Θεάτρου που οργανώθηκε, με σκηνοθέτη τον Δαμιανό Κων/νίδη και συμμετείχα στην οργάνωση εκτέλεσης θεατρικού έργου.

 Από 2000 – 2002 διετέλεσα Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνών και δραστηριοποιήθηκα με την οργάνωση και την παρουσίαση Παραδοσιακών Μουσικοχορευτικών Φεστιβάλ, τα οποία παρουσιάστηκαν και σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Δυτικής Μακεδονίας.

         Το 2002 εισχώρησα στην ποιητική Απαγγελτική Ομάδα Πτολ/δας με Εισηγητή τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Μίμη Σουλιώτη με τον οποίο κάναμε ποιητικές παρουσιάσεις στη Δυτική Μακεδονία επί δύο συνεχή έτη, όπως παρουσίαση βιβλίου της  κας  Όλγας Ντέλα, του Κώστα Διαμαντίδη και της ποιητικής συλλογής του Καβάφη στο Δήμο Φλώρινας.  Επίσης, εκείνη τη χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης εξέδωσε το δεύτερο βιβλίο μου (Ιστορικο-λαογραφικό) με τίτλο: «Η προγονική ιστορία του Δήμου Βερμίου», το προϊόν της  επίπονης προσπάθειας  των τριών προαναφερόμενων ετών (1996-1998) για τη συγκέντρωση υλικού και από τα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Βερμίου. Το βιβλίο παρουσιάστηκε στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «ΚΟΜΝΗΝΙΩΤΙΚΑ 2002» από εμένα την ίδια και τον τότε Νομάρχη Πασχάλη Μητλιάγκα. Τον Δεκέμβριο παρακολούθησα (6-8/12) Σεμινάριο «Δημιουργικού Γραψίματος» στην πόλη των Γιαννιτσών, το οποίο διοργάνωσαν ο Δήμος, το Δ.Ε.Π.Α., ο Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, η Σχολική Σύμβουλος Π.Α. (Ν. Πέλλας). Το Ευρωβαλκανικό Άσυλο Ποίησης, το «Βιβλιολογείον» Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας Α.Π.Θ., με εισηγητές τους κ.κ. Μ. Σουλιώτη, Α. Ανδρέου, Σ. Νικολαίδου, Θ. Βαλτινό και Ι. Αρβανίτη, με τα εξής θέματα: Αφηγηματικές ασκήσεις, Ιστορία-Λογοτεχνία, Απόψεις περί γραψίματος, Περί εμπνεύσεως και άλλων δαιμονίων, Το συρτάρι του συγγραφέα, Ο Συγγραφέας, Εσείς και εγώ, Ιστορία ή και θρύλος, Η θεμελίωση της Μητρόπολης Γιαννιτσών, Το δημιουργικό γράψιμο στην εκπαίδευση, Το δημιουργικό γράψιμο, Ο συγγραφέας πρέπει να επαγρυπνεί,  Αφηγηματικές ασκήσεις και Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.